Cilla Ooms

Van jongs af aan ben ik graag in het gezelschap van dieren en in de natuur. Toen ik zelf nog geen dieren had was ik gefascineerd door andermans dieren, zij trokken mij altijd aan en andersom. Het liefst had ik ook een eigen dier.

Toen ik negen jaar was kregen we eindelijk een eigen hond: Banjer, een Beagle. Hij leerde mij wat liefde tussen mens en dier betekende. Hij offerde zich tijdens mijn studie vaak op als oefenobject, waar ik natuurlijk erg dankbaar voor was!
De paardengekte begon als kleuter met ponyrijden op de manege. Na twaalf jaar fanatiek de manegepony’s en -paarden gereden en verzorgd te hebben, mee te hebben gedaan aan wedstrijden - individueel en in teamverband-, werd mijn droom werkelijk: een eigen paard!

In 2011 kwam Akuna Matata in mijn leven, hij is het verhaal waardoor ik nu dit mooie werk met dieren doe. Helaas hebben we maar een paar maanden lekker kunnen rijden voordat de problemen begonnen. Na een paar trauma’s ontwikkelde Akuna rugproblemen en later het headshaking syndrome. Hierdoor kon er niet meer op hem gereden worden voor een lange periode. Veel reguliere dierenartsen hebben hem behandeld, maar het leverde geen antwoorden en genezing op. Na een lange zoektocht kwamen we uit bij natuurgeneeskundige behandelingen. Er ging een nieuwe wereld voor mij open toen ik zag hoe holistische therapieën Akuna beetje bij beetje opknapte. Mijn interesse voor natuurgeneeskunde was gewekt.

Door de ervaringen met Akuna wilde ik meer weten over het genezen van dieren op een holistische wijze. Ik moest mijn vervolgstudie kiezen en koos voor de vierjarige HBO opleiding Veterinaire Natuurgeneeskunde aan Silverlinde. Mijn passie voor dieren en interesse in de geneeskrachtige werking van de natuur kwamen hierin mooi samen en zijn door deze opleiding alleen maar sterker geworden. Zo kon ik mijn paard en hond zelf natuurgeneeskundig begeleiden!

In juli 2018 ben ik afgestudeerd als Veterinair Natuurgeneeskundig therapeut.

Het is ontzettend fijn wanneer je dieren kan helpen om hun langdurige problemen op te lossen en hun balans te herstellen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat bij de eigenaar duidelijkheid en bewustwording gecreëerd wordt over de werking van natuurgeneeskunde en wat voor een mooi effect dit heeft op diverse klachten. Ik ben dankbaar dat ik dit werk mag doen en mijn droom kan volgen om dieren te helpen vanuit een holistische denkwijze.