Natuurgeneeskundig consult

Een natuurgeneeskundig consult gaat anders in z'n werk dan een consult zoals je waarschijnlijk gewend bent bij de dierenarts. Allereerst kom ik bij jou en je dier thuis of op stal. De reden hiervoor is dat het dier niet vervoerd hoeft te worden en daardoor stress voorkomen wordt. Ik krijg hierdoor een beter beeld van het dier en meer informatie van de leefsituatie.

Tijdens het consult verzamel ik zo veel mogelijk informatie om een goed totaalbeeld te krijgen, hierdoor duurt een eerste consult al gauw 90 minuten. Tijdens het bezoek nemen we het vooraf ingevulde intakeformulier door en stel ik aanvullende vragen over je dier en zijn problemen. De vragen die gesteld worden gaan o.a. over onderwerpen als de geschiedenis van het dier, de medische geschiedenis, de klacht, de leefsituatie, de voeding en het gedrag van het dier.

Je dier wordt fysiek en energetisch onderzocht, waarna ik ga meten met de Lecher-antenne en Connectiesensor. De Lecher-antenne is een meetinstrument waarmee o.a. de vitaliteit van weefsels en organen gemeten kan worden. De Connectiesensor is een waardevol meetinstrument om voeding, supplementen en geneesmiddelen door te meten. Een mooie manier om erachter te komen of je dier die voeding, dat supplement of geneesmiddel nodig heeft en de gewenste reactie tot genezing geeft. Lees meer over Lecher-antenne en Connectiesensor

Dieren kunnen bijzonder goed aangeven welke essentiële olie wel of niet geschikt voor hen is. Daarom laat ik meestal een paar oliën ruiken met een werking op het probleemgebied van het dier. Aan de hand van de reactie van het dier en de gegeven informatie bepaal ik of de olie ingezet wordt.


Holistisch advies

Aan het einde van het consult trek ik een conclusie uit de gegeven en gevonden informatie. Ik verbind graag het fysieke, mentale en energetische stuk met elkaar. Hierdoor ontstaat een holistisch advies waar een behandelplan uit voortkomt. Naast dat het geheel afgestemd is op jouw dier, hou ik altijd rekening met de eigenaar. Is het behandelplan haalbaar en uitvoerbaar voor de eigenaar? Het behandelplan bestaat uit maatregelen en natuurlijke middelen die hun werkzaamheid en effectiviteit in de praktijk ruimschoots bewezen hebben.

Uiteraard verwijs ik je graag door als ik denk dat een andere professional jou ook van dienst kan zijn. Ik verwijs je door naar bijvoorbeeld een dierenarts, fysiotherapeut, osteopaat, bekapper/hoefsmid of gedragsdeskundige.

Omdat dit voor jou waarschijnlijk een heel nieuwe manier van kijken en denken is en er bij een eerste consult heel veel informatie op je af komt, krijg je binnen 48 uur na mijn bezoek een verslag zodat je achteraf alles nog eens rustig kunt na lezen. Dit om te voorkomen dat je je na het consult afvraagt hoe alles nu eigenlijk ook al weer zat. De ervaring leert dat het fijn is om mijn bevindingen en advies op papier te hebben zodat je het er altijd bij kunt pakken.

Afhankelijk van de klacht zullen één of meerdere vervolgconsulten gewenst zijn.